Adama
Agreena
AGRICOVER

EXPORTUL DE ANIMALE VII DIN ROMÂNIA, BLOCAT!

Publicat: 17 octombrie 2017 - 13:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

NU AU LIBER LA EXPORT! Restricțiile impuse de Israel afectează toate importurile de animale vii atât din România, cât și din celelalte state membre, declară europarlamentarul Daniel Buda, membru în Comisia de agricultură din Parlamentul European. Euroalesul român a cerut explicații Comisiei Europene.

România se află în pragul de a pierde deschiderea către piața israeliană de ovine și bovine, acest lucru în condițiile în care, în anul 2016, din totalul de 571 972 de capete de ovine și bovine ajunse în porturile Israelului din porturi europene și australiene, 215 000 de capete au provenit din România, scrie Daniel Buda, pe pagina sa oficială de Facebook.

România s-a poziționat ca principalul furnizor al Israelului în ceea ce privește sectorul ovinelor și bovinelor, fiind un partener comercial important pentru Israel. În prezent, s-au înregistrat scăderi drastice ale exporturilor de animale, motivele fiind inexplicabile pentru furnizorii români. Comunicarea cu partenerii din Israel este la momentul actual una deficitară, neexistând nicio reacție referitoare la menținerea relațiilor comerciale.

România nu își permite pierderea unor piețe importante cum este cea din Israel, drept urmare, se impune luarea unor măsuri imediate pentru sprijinirea fermierilor români în vederea consolidării relației comerciale pe acest segment al ovinelor și bovinelor, mai spune acesta.

Europarlamentarul a solicitat Comisiei Europene soluții pentru rezolvarea acestei situații, păguboasă pentru fermierii români. Ce i-a răspuns Comisia Europeană?

În răspunsul primit din partea Comisarului European pentru comerț, doamna Cecilia Malmström, domnia sa mi-a transmis faptul că reprezentanții Comisiei au solicitat clarificări din partea autorităților israeliene și din partea României și va continua să abordeze aceste preocupări pentru a asigura o soluționare rapidă a acestei chestiuni. Vă redau mai jos răspunsul doamnei Comisar Cecilia Malmström:

“Comisia a fost informată cu privire la restricțiile la importul de animale vii din România, care au fost impuse de serviciile veterinare din Israel în martie 2017 și care au fost prelungite până în iunie 2017. Conform informațiilor de care dispune Comisia, este posibil ca aceste restricții să fi fost aplicate ca urmare a unor presupuse încălcări ale condițiilor de import israeliene, cum ar fi documentația, sau ca urmare a importurilor de animale neautorizate de legislația israeliană.

Cu toate acestea, restricțiile par să afecteze toate importurile de animale vii în Israel și nu vizează o țară anume.

În 2014, taxele vamale la importurile de viței și miei au fost reduse, fapt care a dus la intensificarea importurilor de animale vii. Recent, organizațiile pentru bunăstarea animalelor au criticat condițiile de bunăstare a animalelor în timpul transporturilor de animale pe distanțe lungi și au făcut presiuni sporite asupra guvernului israelian pentru a pune capăt transporturilor de animale vii către Israel. Aceste organizații susțin că transporturile de animale vii ar trebui înlocuite cu exporturi de carne. Mai mult, atât parlamentul israelian, cât și Curtea Supremă a Israelului s-au implicat în această chestiune.

Comisia are cunoștință de existența unor consultări purtate de serviciile veterinare din Israel în legătură cu acest subiect. Experți din partea partenerilor comerciali, în special Australia și UE, au fost invitați să participe la întâlniri cu oficialii israelieni.
În ultimii doi ani, guvernul israelian a mărit contingentele scutite de taxe vamale pentru importurile de carne în Israel. Această măsură ar putea contribui la compensarea, pentru țările exportatoare, a pierderilor legate de accesul la piață care rezultă din restricțiile impuse asupra importurilor de animale vii.

Comisia a solicitat clarificări din partea autorităților israeliene și din partea României și va continua să abordeze aceste preocupări pentru a asigura o soluționare rapidă a acestei chestiuni.”

Vizualizat: 7885 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Obligații subvenții APIA cap animal, hectar pentru 2024!

Obligații subvenții APIA cap animal, hectar pentru 2024!

29 martie 2024 - 06:09

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) atrage atenția fermierilor, crescătorilor de animale asupra obligațiilor pe care le au pentru a se califica la plata subvențiilor agricole pe hectar și cap animal.

Documente necesare pentru toți fermierii, crescătorii care cer subvenții în 2024!

Documente necesare pentru toți fermierii, crescătorii care cer subvenții în 2024!

28 martie 2024 - 20:15

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță documentele necesare pentru toți fermierii, crescătorii de animale care cer subvenții agricole în 2024.

APIA: Condiții, acte plata ANT ovine/caprine pentru anul acesta!

APIA: Condiții, acte plata ANT ovine/caprine pentru anul acesta!

28 martie 2024 - 19:25

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a publicat, pe site-ul oficial, condițiile pentru obținerea în 2024 a ajutorului național tranzitoriu, ANT, ovine/caprine, subvenție plătită de la bugetul de stat.

APIA anunță ASTĂZI toți fermierii, crescătorii de animale!

APIA anunță ASTĂZI toți fermierii, crescătorii de animale!

28 martie 2024 - 11:15

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 4 aprilie – 7 iunie 2024, la Centrele APIA, se vor depune Cererile de plată pentru intervenţiile aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic în anul 2024.

Ce subvenție APIA luați pentru un hectar cultivat cu lucernă!

Ce subvenție APIA luați pentru un hectar cultivat cu lucernă!

28 martie 2024 - 05:41

Fermierii care cultivă minim un hectar cu lucernă pot încasa anul acesta de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) sprijinul cuplat pentru venit-lucernă, subvenție plătită din bani europeni. Condițiile de eligibilitate sunt prevăzute de Ordinul MADR 106/19 martie 2024.

Perspectivele agriculturii ecologice

Perspectivele agriculturii ecologice

27 martie 2024 - 21:15

Viorel Morărescu, directorul Direcției Politici în Sectorul Vegetal (DPSV), din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), ambasador pentru agricultura ecologică, a susținut astăzi, 25 martie 2024, la Academia de Studii Economice (ASE) o prezentare în fața studenților din anul II la Facultatea de Economie Agroalimentară și a Mediului, ce a vizat Planul Național de Acțiune pentru dezvoltarea producției ecologice din România, precum și situația prezentă și perspectivele în agricultura ecologică.

Micii fermieri, crescători animale vând în curtea Ministerului Agriculturii!

Micii fermieri, crescători animale vând în curtea Ministerului Agriculturii!

27 martie 2024 - 16:13

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) organizează în perioada 29 – 31 martie 2024, în curtea instituției, cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, un nou târg de promovare a produselor agroalimentare românești.

APIA ACUM: Plata ANT ajutor național tranzitoriu bovine!

APIA ACUM: Plata ANT ajutor național tranzitoriu bovine!

27 martie 2024 - 15:39

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le-a răspuns crescătorilor de animale care întreabă de plata ajutorului național tranzitoriu, ANT, vaci lapte și vaci carne.

De ce au fost amendați trei fermieri!

De ce au fost amendați trei fermieri!

27 martie 2024 - 05:47

Garda de Mediu Arad a făcut verificări după găsirea pe câmp a unor leșuri de căprioare, iepuri, vulpi. Controlul Gărzii s-a soldat cu amenzi și suspendarea activității pentru trei fermieri.

Noua subvenție APIA pentru crescătorii care pășunează vacile!

Noua subvenție APIA pentru crescătorii care pășunează vacile!

27 martie 2024 - 04:40

Crescătorii de bovine beneficiază, începînd cu acest an, de o plată suplimentară APIA legată de pășunarea animalelor. Condițiile de eligibilitate sunt incluse în Ordinul MADR 106/19 martie 2024.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Vasile Târziu mizează pe Horsch. Impresii la cald, din câmpul de testare Horsch Field Days!

Vasile Târziu mizează pe Horsch. Impresii la cald, din câmpul de testare Horsch Field Days!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii