Adama
Agreena
AGRICOVER

Avicultura românească merge bine la export

Publicat: 04 noiembrie 2012 - 22:50
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5   | Print | Trimite unui prieten

Ilie Van, preşedintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România (UCPR), estimează că sectorul avicol va realiza exporturi de circa 250 de milioane de euro în acest an, 85% din acestea mergând către statele Uniunii Europene.

"Din punct de vedere al ofertei pe piaţă, stăm foarte bine, asigurăm întregul consum necesar la ora actuală pe piaţa internă, exporturile şi importurile fiind pentru prima oară în ultimii ani echilibrate cantitativ. Valoric, exporturile depăşesc importurile. Practic, o estimare a noastră este că în acest an sectorul avicol va exporta de circa 250 de milioane de euro. 85% din aceste exporturi sunt în ţările UE, produse procesate, deci cu valoare adăugată mare, şi de aceea valoarea exporturilor este mai mare decât valoarea importurilor. Exportăm cu circa 2.500 de euro/tonă şi importăm cu 1.300 de euro/tonă. De fapt, nu importă agricultorii, ci importă operatori din piaţă care fac şi evaziune fiscală pe TVA, cu piaţă neagră, cu tot felul de aspecte legate de concurenţă neloială", a precizat Ilie Van.

În plus, acesta a subliniat că sectorul de producţie de carne de pasăre este destul de bine poziţionat pe piaţă, iar anul acesta vom produce aproape 440.000 de tone de carne în viu.

Pui de carne_b

Deşi prin prisma performanţelor de producţie sectorul avicol din România este ''de top european'' şi sunt realizate produse de foarte bună calitate, acesta se confruntă cu problema rezultatelor financiare, deoarece costurile au crescut în ultimul timp permanent inclusiv la nivel european.
"Practic, cerealele pe care le cumpărăm sunt la preţurile de la Rotterdam şi de la Chicago. De asemenea, cresc preţurile la benzină, gaze şi motorina, energie, toate inputurile cresc, au ajuns la nivel european, iar puterea de cumpărare de pe piaţă ne face să vindem la nivelul pieţei pe care o avem acum. Din acest punct de vedere suntem puternic afectaţi, suntem, practic, sub costurile de producţie cu preţurile. Nu ştiu cât vom rezista în situaţia asta'', a spus preşedintele UCPR.
În opinia sa, una dintre soluţiile imediate ar fi reducerea TVA, care să conducă la creşterea consumului.

Sursa: AGERPRES

Vizualizat: 2877 | Video Video 1 2 3 4 5 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

APIA: Crescătorii de păsări pot depune cereri pentru ajutorul de bunăstare până la 15 noiembrie

APIA: Crescătorii de păsări pot depune cereri pentru ajutorul de bunăstare până la 15 noiembrie

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) primeşte, în perioada 16 octombrie - 15 noiembrie, cererile de ajutor pentru Măsura 2.1.5. - Plăţi privind bunăstarea animalelor - pachetul (b) păsări.

UCPR: Apariţia focarului de pseudopestă aviară nu afectează păsările din România

UCPR: Apariţia focarului de pseudopestă aviară nu afectează păsările din România

Focarul de pseudopestă aviară apărut în localitatea Tohanu Vechi, judeţul Braşov, nu afectează efectivele de păsări din România şi nici comerţul cu pui şi carne de pasăre, a declarat preşedintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România (UCPR), Ilie Van.

Crescătorii de păsări estimează o majorare a preţului la carnea de pasăre cu cel puţin 15%

Crescătorii de păsări estimează o majorare a preţului la carnea de pasăre cu cel puţin 15%

Crescătorii de păsări din România solicită ajutorul autorităţilor pentru a putea evita o majorare a preţurilor la carnea de pasăre cu cel puţin 15%, din cauza costurilor ridicate de producţie înregistrate în această perioadă.

Exporturile de animale şi păsări vii au adus României încasări de 69 milioane de euro

Exporturile de animale şi păsări vii au adus României încasări de 69 milioane de euro

Aproape 69 de milioane de euro a încasat România în primele patru luni din 2012 din exporturile de animale şi păsări vii, suma reprezentând o creştere cu 5 procente faţă de aceeaşi perioadă din 2011, când acestea au totalizat 63,57 milioane de euro.

MADR propune suplimentarea sumei destinate sprijinului financiar pentru bunăstarea păsărilor

MADR propune suplimentarea sumei destinate sprijinului financiar pentru bunăstarea păsărilor

Un proiect de Hotărâre de Guvern al Ministerului Agriculturii vizează suplimentarea sumei destinate sprijinului financiar în favoarea bunăstării păsărilor, pentru acoperirea necesarului trimestrului III, se arată într-un comunicat al MADR. 

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Noutăţi CLAAS pentru campania de recoltat 2023

Noutăţi CLAAS pentru campania de recoltat 2023

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii