Adama
Agreena
AGRICOVER

Deficitul de ouă pune în pericol producţia de dulciuri din Europa

Publicat: 23 martie 2012 - 10:29
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Asociaţia industriilor ciocolatei, biscuiţilor şi produselor de cofetărie din Uniunea Europeană (CAOBISCO) a avertizat că deficitul de ouă şi derivate, ingrediente esenţiale pentru produsele sale, îi poate pune în pericol activitatea în cazul în care Comisia Europeană nu ia măsuri de urgenţă pentru a garanta aprovizionarea şi a stăvili creşterea preţurilor.

„Situaţia în termeni de aprovizionare şi de preţuri este foarte gravă şi fără precedent”, se menţionează într-un comunicat, în care se subliniază că ouăle şi produsele derivate sunt ingrediente „esenţiale” pentru industrie, mai ales pentru fabricanţii de biscuiţi şi prăjituri.

Totodată, membrii asociaţiei se plâng că preţurile au crescut în medie cu 75% în ultimele şase luni, ceea ce are „consecinţe grave” pentru consumatori şi fabricanţi. Potrivit noilor norme date de UE în materie de bunăstare a păsărilor, crescătoriile sunt obligate să asigure, între altele, un spaţiu mai mare pentru găinile ouătoare.

cofrag_oua_b

Cofetarii avertizează că furnizorii lor nu mai pot onora comenzile. Crescătoriile care nu respectă normele nu îşi pot comercializa producţia în UE, nici în terţe ţări, ceea ce, potrivit sectorului, a afectat piaţa şi a deschis calea ouălor extracomunitare care nu îndeplinesc aceleaşi standarde de calitate.

Astfel, fabricanţii europeni de dulciuri avertizează că furnizorii lor nu mai pot onora comenzile contractate, ceea ce conduce la „închiderea de linii de producţie şi desfiinţarea unor ture”  în unele fabrici. Potrivit estimărilor CAOBISCO, cererea de ouă şi produse derivate de pe piaţa comunitară va depăşi cu 20 la sută producţia „în cazul în care Comisia nu va acţiona”. În acest sens, fabricanţii de dulciuri îşi afirmă angajamentul de a „respecta legislaţia comunitară”, dar cer ca executivul comunitar să ia „măsuri imediate” pentru a asigura o aprovizionare "suficientă".
sursa: Agerpres

Vizualizat: 2083 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Ouăle au bătut recordul la scumpiri în februarie 2012

Ouăle au bătut recordul la scumpiri în februarie 2012

În luna februarie a acestui an, cele mai mari scumpiri s-au înregistrat la ouă, unde preţul a crescut cu 12,7 procente, dar şi legumele şi fructele şi conservele din legume şi fructe au suportat scumpiri cu procente cuprinse între 4,47 şi 6,20%, faţă de luna anterioară, conform datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Deficit de 30 de milioane de ouă pe piaţa românească

Deficit de 30 de milioane de ouă pe piaţa românească

Piaţa românească a înregistrat un deficit de 30 de milioane de ouă, în lunile ianuarie şi februarie 2012, comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit informaţiilor furnizate de Uniunea Crescătorilor de Păsări din România (UCPR).

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii