Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Agraria

BANI pentru SUBVENȚIA la MOTORINĂ pentru 2017!

Publicat: 16 februarie 2017 - 19:17
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SUBVENȚIA LA MOTORINA DIN AGRICULTURĂ. Suma alocată pentru plata ajutorului de stat la motorina folosită în agricultură, în anul 2017, este de aproape 350 de milioane de lei, anunță un proiect de hotărâre de Guvern, publicat pe pagina Ministerului Agriculturii.

Suma alocată pentru plata ajutorului de stat în anul 2017 este de 349.425,907 mii lei și se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2017, se arată în proiectul de act normativ.

Prin acest proiect se stabilesc termene concrete pentru derularea fiecărei etape de implementare a schemei de ajutor de stat.

Plata ajutorului de stat se solicită pe baza unor cereri de plată adresate Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, prin centrele județene/locale după caz, de către beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finanțare, care se depun în termen de 15 zile de la finele lunii pentru care se solicit rambursarea, însoțite de o situație centralizatoare a cantităților de motorină achiziționate precum și de copii ale documentelor fiscale de vânzare a motorinei emise de vânzători pe numele beneficiarilor.

Centrele judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură sau al municipiului Bucureşti analizează solicitările beneficiarilor şi documentele justificative anexate, în limita cantităţilor totale anuale aprobate prin acordul prealabil pentru finanţare prin rambursare, determină cantităţile de motorină pentru care se acordă ajutorul de stat, precum şi valoarea acestuia şi întocmesc situaţii centralizatoare pe care le transmit Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură în termen de 15 zile de la data înregistrării cererilor de plată ale beneficiarilor.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură întocmeşte şi transmite la Direcția generală buget-finanțe și fonduri europene din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale situaţia centralizatoare cu beneficiarii şi sumele exprimate în lei, fără subdiviziuni, aferente cantităţilor de motorină determinate la plată, în termen de 5 zile de la înregistrarea situațiilor centralizatoare comunicate de către Centrele județene.

Direcţia generală buget-finanţe şi fonduri europene din cadrul Ministerului Agriculturii  transmite Ministerului Finanţelor Publice solicitările formulate de către Agenția de Plăți și Intervenție în vederea deschiderii creditelor bugetare.

După aprobarea de către Ministerul Finanţelor Publice a deschiderii creditelor bugetare, Ministerul Agriculturii  deschide şi repartizează credite bugetare Agenţiei de Plăţi, care, la rândul ei, repartizează credite bugetare centrelor judeţene,
respectiv al municipiului Bucureşti, cu sumele cuvenite.

Centrele judeţene APIA, respectiv al municipiului Bucureşti, virează sumele cuvenite în conturile beneficiarilor, conform
legislaţiei în vigoare

Sumele reprezentând ajutorul de stat sub formă de rambursare pentru cantităţile de motorină determinate la plată de APIA, consumate de beneficiari şi nedecontate în anul de cerere, se decontează de la bugetul de stat, prin bugetul MADR, în anul următor anului de cerere, cu încadrarea în prevederile bugetare aprobate.

Ajutorul de stat la motorina folosită în agricultură se acordă prin rambursarea diferenței dintre acciza standard și acciza redusă.

Vizualizat: 4025 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Producătorii autohtoni vor să fie egali în faţa competitorilor externi

Producătorii autohtoni vor să fie egali în faţa competitorilor externi

Importurile masive şi uneori la preţuri care nu includ taxa pe valoarea adăugată, pentru că legislaţia europeană permite şi astfel de aberaţii, pun în pericol existenţa producătorilor autohtoni de maşini şi echipamente agricole, care cu greu fac faţă provocărilor de pe piaţă. Această temă a fost adusă în discuţie şi în cadrul dialogului pe care preşedintele României, Klaus Iohannis, l-a iniţiat la Indagra, iar reacţiile nu au întârziat să apară.

LAPTE DE MĂGĂRIŢĂ DE LA STÂNĂ Naturevo - noi provocări tehnologice Trasabilitatea laptelui la Agrocomplex Lunca Paşcani

Bancul zilei

La psiholog

La psiholog
Psihologul către pacient: Detalii